Cutremur în bugetul statului: banii noștri vor merge la armată. Trebuie să ne apărăm urgent, anunț-fulger de la Guvern

de: Mădălina Bahrim
28 10. 2022

În condițiile războiului dur din Ucraina, poziția geografică a României nu este una tocmai avantajoasă. Din această cauză, trebuie să investim mai mult în apărarea noastră.

De opt luni de zile, la granițele noastre se poartă un război sângeros, declanșat de invadarea Ucrainei de către Rusia, pe 24 februarie 2022. De atunci și până acum, ucrainenii fac o demonstrație de forță neașteptată, rezistând eroic în fața agresorului de la Kremlin, hotărât să pună stăpânire pe țară.

Războiul acesta a adus tensiuni geopolitice fără precedent în Europa ultimelor decenii și continuă să genereze probleme, mai ales de ordin economic.

Din păcate, tot răul se întâmplă la granița noastră, motiv pentru care trebuie să ne luăm măsuri sporite de apărare.

Cum putem face asta? Simplu, investind în industria națională de apărare. Deși pe bugetul public apasă deja presiuni considerabile, din cauza multiplelor crize, mai ales a crizei energetice, e nevoie să facem un efort suplimentar pentru a investi în Apărare, fiindcă suntem foarte aproape de război și nu ne permitem să nu avem o poziție puternică.

Anunțul venit din gura unui ministru. Asta trebuie făcut, pas cu pas

Prin urmare, autoritățile statului se pun pe treabă și plănuiesc o amplă strategie, menită să confere o forță de apărare sporită țării noastre.

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, spune că instituția pe care o conduce a făcut deja pași spre punerea pe picioare a strategiei industriei de apărare.

Probabil, această strategie va implica și investiții în armata statului, dar și-n alte zone responsabile cu apărarea.

„Ministerul Economiei va finaliza, pânâ la sfârşitul anului, strategia industriei de apărare după 7 ani de când acest segment industrial nu a mai avut la bază o strategie prevăzută într-un document solid, pragmatic, actualizat şi configurat noilor realităţi cu care ne confruntăm.

Avem un război la graniţă, dar şi responsabilitatea de a asigura securitatea naţională. În acest context, reformarea industriei de apărare nu este doar imperioasă, ci şi urgentă”, a transmis, în acest sens, pe pagina sa de Facebook, ministrul Economiei, Florin Spătaru.